Uanset hvilke rusmilder der er i spil, kræver det mod og forståelse for at kunne indgå i en konstruktiv dialog med den unge om anvendelsen af rusmidler. For pædagoger, behandlere, socialrådgivere og konsulenter gælder det om at have et indblik i de udfordringer den unge står overfor og se sammenhængen til rusmidlerne.
Giver de ro? Selvtillid? Eller er de en del af et socialt fællesskab?
I Type2dialog "samler" vi på de unges slang-ord om rusmidler, for at tale sproget. Her kommer lige en omgang mere.
Kroppens og hjernens reaktion afhænger i høj grad om hvordan vi påvirker den. Hallucinogener, stimulanser eller sløvende rusmidler påvirker vores evne til at passe en uddannelse eller indgå i sociale sammenhænge. Dertil påvirker det vores humør og selvværd. En konstant påvirkning af hjernen vil på den lange bane have negative konsekvenser, når den unge ikke kan følge med i skolen, mister sine venner eller udvikler psykiske lidelser ved siden af misbruget.
For at kunne imødekomme de unge og finde motivationen til at ændre adfærd kræver det at medarbejdere møder de unge i øjenhøjde. Mod, integritet og forståelse til at udforske den komplekse virkelighed, der ofte ligger bag selve rusmiddelforbruget er kernen i at støtte unge mennesker til at forfølge andre strategier end rusmidler.
Type2dialogs farmaceuter og socialpædagoger underviser ledere og medarbejdere i den formelle viden bag rusmidlers virkning og farmakologi samt med dialogmetoder til at udforske bevæggrunde for misbrug og adfærd. Forbrug af rusmidler er ofte en handling, der skal give et svar – koden er at afdække hvad spørgsmålet er.
Kontakt Søren Post Larsen, chefkonsulent, cand.pharm på Tlf. 2396 5736.