Borgere tilknyttet det kommunale ældreområde får i gennemsnit ti lægemidler tre gange om dagen - heriblandt ofte risikosituationslægemidler.
Når menneskets fysiologi ændres med alderen, kan det også påvirke medicinens virkning og bivirkninger. Det siger lidt om, hvor kompleks en opgave det er at håndtere borgernes medicin i hjemmeplejen og på plejecentre, rehabiliteringscentre og sygeplejeklinikker etc.
Men opgaven skal tages alvorligt, fordi medicin har stor indflydelse på de ældres mestringsevne og livskvalitet.
Undersøgelser viser, at 67 % af alle utilsigtede hændelser (UTH) på det kommunale velfærdsområde er relateret til medicin, og at 8-12 % af de ældres hospitalsindlæggelser skyldes medicinrelaterede hændelser. Forekomsten tredobles, hvis man kun ser på genindlæggelser - og en stor del af indlæggelserne synes at være forebyggelige.
Med systematik, viden og de rette kompetencer behøver det heldigivis ikke at være så svært at øge kvaliteten, effektiviteten og ikke mindst sikkerheden for både medarbejdere og borgere. Type2dialogs farmaceuter er eksperter i kvalitetsudvikling på medicinområdet og kan skræddersy en løsning ud fra jeres behov og problemstillinger. Vi laver eksempelvis strategiske analyser og kompetenceudvikling, der giver gevinst i form af
Type2dialog bidrager også til forskningen på området. Læs fx om dette projekt, der sætter spot på ældre og antidepressiv medicin.
Så er du velkommen til at kontakte farmaceut, master i kvalitetssikret lægemiddelanvendelse og sundhedsfaglig chefkonsulent Camilla Neuper Kjeldal på cnk@type2dialog.dk eller tlf. 2396 5737.